871 512 446 - 640 728 808 info@psicologiainfantilmallorca.com
Psicologia Infanto-Juvenil Mallorca - C/ Costa de les Germanetes, 6, 2º B. 07010 Palma de Mallorca
Visita també ...

Trastorns de la Conducta Alimentària

Els trastorns de conducta alimentària (TCA) són quadres clínics relacionats amb un patró persistent d’alimentació no saludable i de dur a terme dietes restrictives o insanes amb l’objectiu de baixar o mantenir un baix pes corporal i/o d’aconseguir la regulació emocional que no s’aconsegueix d’altres formes.

A partir d’aquesta definició general, cada TCA té les seves pròpies implicacions a nivell tant comportamental, com emocional i cognitiu.

En aquesta àrea treballem, normalment en col·laboració amb altres professionals de la salut com dietistes, endocrins, etc., per a aconseguir de manera interdisciplinària l’objectiu terapèutic no només d’aconseguir el normopès sinó també el benestar emocional, que a més de millorar la qualitat de vida, preveu possibles recaigudes futures. A més, molt sovint els TCA apareixen juntament amb altres problemes emocionals (ansietat, depressió, addiccions, trastorns de personalitat…) que també podem abordar com a part de la teràpia.

Tradicionalment, els TCA s’han relacionat amb un perfil de dones joves o adolescents, però són patologies indiferents al gènere i cada vegada apareixen a edats més primerenques, així com també es poden manifestar entre persones adultes.

Els trastorns de conducta alimentària més comuns, encara que n’existeixen d’altres, són:

  • Anorèxia nerviosa
  • Bulímia nerviosa
  • Trastorn per afartament

Aquestes són algunes de les consultes més freqüents en aquesta àrea. No obstant això, són molts els aspectes que poden portar-nos a buscar ajuda. Si el vostre motiu de consulta no es troba aquí, però penseu que podem ajudar-vos, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres directament i fer la vostra consulta, de manera que puguem dir-vos amb més exactitud si podem ajudar-vos o on podríeu acudir.